Fûszeres húsgolyók brokkolival.

Tudjátok ilyenkor felénk így tél után, valahogy összemennek a ruháink.

Örökös dilemma, hogy mit fõzzünk, hogy ne együnk annyi krumplit, tésztát, rizst.

Ez a recept a múlt héten jött elém, és el is készítettem.

Nagyon finom lett, talán annyit változtatok rajta legközelebb, ha ilyet készítek,

hogy egy kis tejfölt csurgatok majd rá, mielõtt a sajtot ráreszelem.

Fûszeres húsgolyók brokkolival

Hozzávalók:

30 dkg darált sertéshús

10 dkg cheddar sajt

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2-3 szál petrezselyem

1 csipet õrölt kömény

2 közepes fej brokkoli

1 közepes fej karfiol

vaj a tál kivajazásához

olívaolaj

só, frissen õrölt bors

Elkészítés menete:

Kezdd a húsgolyókkal! A hagymát kockázd fel, majd vékony

olajon pirítsd meg. Ezután keverd el a hússal,

reszeld hozzá a fokhagymát, szeleteld bele a petrezselymet,

add hozzá a köményt, sózd és borsozd kedvedre,

majd vizes kézzel formálj kis golyókat a húsból,

és pirítsd meg minden oldalukat, ha kész,

akkor szedd ki egy tálba.

A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, enyhén sós vízben

fõzd õket

félpuhára, majd mindet

tedd egy kivajazott tûzálló tálba.

Keverd hozzájuk a húsgolyókat is, sózd és borsozd az egészet,

majd szórd meg a reszelt sajttal. Ha minden kész van,

220 fokra elõmelegített sütõbe told be nagyjából 20 percre,

ha szépen megpirultak a zöldségek

és rájuk olvadt a sajt, kész vagy.

(Forrás:http://www.femina.hu/recept/fuszeres_husgolyok_brokkolival_recept)

Címkék: recept