Fûszeres húsgolyók brokkolival.
Tudjátok ilyenkor felénk így tél után, valahogy összemennek a ruháink.
Örökös dilemma, hogy mit fõzzünk, hogy ne együnk annyi krumplit, tésztát, rizst.
Ez a recept a múlt héten jött elém, és el is készítettem.
Nagyon finom lett, talán annyit változtatok rajta legközelebb, ha ilyet készítek,
hogy egy kis tejfölt csurgatok majd rá, mielõtt a sajtot ráreszelem.
Fûszeres húsgolyók brokkolival
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
10 dkg cheddar sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyem
1 csipet õrölt kömény
2 közepes fej brokkoli
1 közepes fej karfiol
vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
só, frissen õrölt bors
Elkészítés menete:
Kezdd a húsgolyókkal! A hagymát kockázd fel, majd vékony
olajon pirítsd meg. Ezután keverd el a hússal,
reszeld hozzá a fokhagymát, szeleteld bele a petrezselymet,
add hozzá a köményt, sózd és borsozd kedvedre,
majd vizes kézzel formálj kis golyókat a húsból,
és pirítsd meg minden oldalukat, ha kész,
akkor szedd ki egy tálba.
A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, enyhén sós vízben
fõzd õket
félpuhára, majd mindet
tedd egy kivajazott tûzálló tálba.
Keverd hozzájuk a húsgolyókat is, sózd és borsozd az egészet,
majd szórd meg a reszelt sajttal. Ha minden kész van,
220 fokra elõmelegített sütõbe told be nagyjából 20 percre,
ha szépen megpirultak a zöldségek
és rájuk olvadt a sajt, kész vagy.
(Forrás:http://www.femina.hu/recept/fuszeres_husgolyok_brokkolival_recept)