Hólabda....

Nálunk a kókuszos süti most a menõ...

A múlt héten kókuszkocka volt,(RECEPTJE ÁGITÓL)

most nem akartam

csak egy gyors bögrés dióst sütni.

De férjem rábeszélt a hólabdára...

Nem volt nehéz!

Nagyon finom lett

Hólabda

Hozzávalók

A tésztához

6 db tojás

30 dkg porcukor

6 evõkanál forró víz

1 csomag sütõpor

25 dkg finomliszt

4 dkg Rama


A krémhez

5 dl tej

5 evõkanál rétesliszt

30 dkg Rama

30 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

pár csepp rum, vagy rumaroma


+ a hempergetéshez: 10- 15 dkg kókuszreszelék

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral és a vízzel habosra

felverjük, (konyhai robotgéppel 1 perc), majd hozzáadjuk a sütõporral összeforgatott

lisztet és az olvasztott, de nem meleg Ramát.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal,

nehogy összetörjük, az elõzõekbe forgatjuk.

tepsi t(28x36) Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütõpapírral kibéleljük

A masszát belesimítjuk. Elõmelegített sütõben, közepes lánggal

(180 °C; légkeveréses sütõben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük.

Amikor kihûlt, egy 4 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.


A krémhez 2 deci hideg tejben simára keverjük a lisztet.

A többi tejet felforraljuk,

a lisztes keveréket beleöntjük, majd kevergetve sûrûre fõzzük.

A puha, szoba-hõmérsékletû Ramát

a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük,

pár csepp rummal ízesítjük.

A kihûlt fõzött krémmel összedolgozzuk.


A piskótakorongot ketté vágjuk közepére

egy kis krémet rakunk,

majd az oldalát,

tetejét megkenjük és kókuszreszelékben megforgatjuk.