Hólabda....
Nálunk a kókuszos süti most a menõ...
A múlt héten kókuszkocka volt,(RECEPTJE ÁGITÓL)
most nem akartam
csak egy gyors bögrés dióst sütni.
De férjem rábeszélt a hólabdára...
Nem volt nehéz!
Nagyon finom lett
Hólabda
Hozzávalók
A tésztához
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evõkanál forró víz
1 csomag sütõpor
25 dkg finomliszt
4 dkg Rama
A krémhez
5 dl tej
5 evõkanál rétesliszt
30 dkg Rama
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
pár csepp rum, vagy rumaroma
+ a hempergetéshez: 10- 15 dkg kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral és a vízzel habosra
felverjük, (konyhai robotgéppel 1 perc), majd hozzáadjuk a sütõporral összeforgatott
lisztet és az olvasztott, de nem meleg Ramát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal,
nehogy összetörjük, az elõzõekbe forgatjuk.
tepsi t(28x36) Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütõpapírral kibéleljük
A masszát belesimítjuk. Elõmelegített sütõben, közepes lánggal
(180 °C; légkeveréses sütõben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük.
Amikor kihûlt, egy 4 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A krémhez 2 deci hideg tejben simára keverjük a lisztet.
A többi tejet felforraljuk,
a lisztes keveréket beleöntjük, majd kevergetve sûrûre fõzzük.
A puha, szoba-hõmérsékletû Ramát
a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük,
pár csepp rummal ízesítjük.
A kihûlt fõzött krémmel összedolgozzuk.
A piskótakorongot ketté vágjuk közepére
egy kis krémet rakunk,
majd az oldalát,
tetejét megkenjük és kókuszreszelékben megforgatjuk.