Articsókás metélt

1 kis üveg articsóka (pl: Tesco, Interspar vagy olasz delikát)
2 szárított chilipaprika
100 ml olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
10 levél bazsalikom
5 ág kakukkfû
100 g koktélparadicsom
õrölt bors


széles metélt

A tésztát lobogó sós vízben megfõzzük, lecsöpögtetjük.

Az articsókát egy szûrõben lecsöpögtetjük, a koktél paradicsomokat negyedeljük/felezzük.
Egy magasabb falú, nyeles lábasban 1ek. olajat felforrósítunk, beledobjuk a a szétmorzsolt chilit,
a zúzott fokhagymát és 2 percig pirítjuk. Levesszük a tûzrõl és hozzáadjuk a maradék olajat, az apróra vágott fûszernövényeket.
Egy serpenyõben 1. ek olajon megpirítjuk az articsókát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fõtt tésztát és 2-3 percig pirítjuk
. Belekeverjük a fûszeres olajat, sózzuk-borsozzuk és tálaljuk.

Recept innen: http://90naposati.blogspot.com/2011/10/articsokas-metelt.html