.....
Pangasius filé citromos petrezselyemmártással
Hozzávalók 4 fõre:
6-8 pangasius halfilé
1 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál vaj
tengeri só és frissen õrölt bors
A mártáshoz:
egy citrom reszelt héja
egy citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma, reszelve
ízlés szerint só és frissen õrölt bors
50 g vaj
A halat sóval és borssal ízesítem. A vajat összemelegítem az
olívaolajjal egy serpenyõben és oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm
rajta a halat. Kiveszem és melegen tartom, majd elkészítem a mártást:
a serpenyõbe letapadt ízes pörcöket feloldom a citromlével, hozzáadom
a maradék vajat és kevergetem addig, míg a vaj világosbarnává válik
(ez kb 2 perc). Belekeverem a citrom reszelt héját, a fokhagymát és az
aprított petrezselymet, 1-2 percig kevergetem, hogy összeelegyedjenek
az ízek, majd a szószra tálalom a halat.