Egyszerû süti......
Ribizlis korongok
Gyorsan elkészíthetõ aprósütemény. Sem darabolni, sem szaggatni nem kell, így a gyúródeszkát elõ sem kell venni,
hanem közvetlenül a sütõlemezre kanalazható.
Hozzávalók:
35 dkg szitált tönkölybúzaliszt
15 dkg zabpehelyliszt
12 dkg cukor
20 dkg margarin vagy vaj
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
kevés víz
ribizli, (én meggyel készítettem, de szerintem bármilyen gyümölcs jó rá)
A puha zsiradékot összekeverem a cukorral, hozzáadom a kétféle liszttel elkevert sót és
szódabikarbónát.
Kevés vizet adok hozzá, annyit, hogy nehezen, de azért keverhetõ állagú legyen a massza.
Ne legyen lágy!
Sütõlemezre evõkanál segítségével kis halmocskákat teszek,
majd a kanál hátoldalával lelapítom és közepére pár szem ribizlit teszek.
180 °C-os sütõben nagyjából 15 perc alatt elkészül.
Gyorsan elkészíthetõ aprósütemény. Sem darabolni, sem szaggatni nem kell, így a gyúródeszkát elõ sem kell venni,
hanem közvetlenül a sütõlemezre kanalazható.
Hozzávalók:
35 dkg szitált tönkölybúzaliszt
15 dkg zabpehelyliszt
12 dkg cukor
20 dkg margarin vagy vaj
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
kevés víz
ribizli, (én meggyel készítettem, de szerintem bármilyen gyümölcs jó rá)
A puha zsiradékot összekeverem a cukorral, hozzáadom a kétféle liszttel elkevert sót és
szódabikarbónát.
Kevés vizet adok hozzá, annyit, hogy nehezen, de azért keverhetõ állagú legyen a massza.
Ne legyen lágy!
Sütõlemezre evõkanál segítségével kis halmocskákat teszek,
majd a kanál hátoldalával lelapítom és közepére pár szem ribizlit teszek.
180 °C-os sütõben nagyjából 15 perc alatt elkészül.