Ünnepek után...

Sziasztok!




Beindult ismét a "futószalag". Nincs sok idõm most írni, de van egy jó receptem, megosztom veletek.
Én ezt szoktam a megmaradt húsvéti sonkából készíteni:
Bajor burgonya

Hozzávalók:
4 személyre:
800 g burgonya, 200 g fõtt házisonka,
1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 60 g vaj vagy margarin,
0,5 dl tejszín, só, õrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfõzzük,
még melegen meghámozzuk,
és ha kihûlt, karikákra vágjuk.
A házisonkát apró kockákra daraboljuk.
A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával,
a sóval és az õrölt borssal összekeverjük,
majd hozzáadjuk az elõkészített burgonyát és a sonkát.
Tûzálló edényt a vajjal vagy margarinnal kikenjük,
kevés zsemlemorzsával megszórjuk,
és a keveréket beleöntjük,
tetejére morzsáljuk a maradék zsiradékot,
és elõmelegített sütõben megsütjük.
Önálló ételként vagy köretként adhatjuk.
Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.
További szép napot Mindenkinek!